У день боротьби з насильством щодо жінок у Києві провели тематичну акцію - розтрощили льодовий кулак. ФОТО. ВІДЕО

У середу, 25 листопада, у Києві у сквері імені І. П. Котляревського відбулась акція у вигляді льодового перформансу "Знищимо насильство"

Про це повідомляє з місця подій кореспондент Еспресо.TV Ілля Євлаш.

Перфоманс влаштували у Міжнародний день боротьби з насильством щодо жінок, у який починається міжнародна кампанія "16 днів проти насильства".

Акцію організував Київський міський Центр гендерної рівності, запобігання та протидії насильству за підтримки КМДА. Під час події учасники розбили тематичну скульптуру з льоду, що символізувало знищення насильства як явища в усіх його проявах.

Під час перфомансу сквер підсвітили помаранчевим кольором, що символізує боротьбу з гендерно зумовленим насильством.

Міжнародна кампанія "16 днів проти насильства" з 1991 року підтримується міжнародною спільнотою. Україна щороку долучається до акції, яка стартує 25 листопада в Міжнародний день боротьби з насильством щодо жінок.

Акція має на меті привернути увагу громадськості до актуальних для України проблем подолання насильства в сім'ї, протидії торгівлі людьми та жорстокого поводження з дітьми, гендерного насильства та забезпечення рівних прав жінок і чоловіків.

Також акція покликана активізувати партнерський рух органів державної влади, державних закладів, громадських організацій щодо викорінення домашнього насильства, проведення інформаційних кампаній, формування свідомості у населення щодо нетерпимого ставлення до насильства.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb