У Харкові поліція запобігла викраденню рецидивістами "циганського барона"

Для того, щоб зірвати плани викрадачів, які хотіли запросити за "барона" викуп у $100тис., було інсценовано викрадення чоловіка самими ж правоохоронцями

Про це повідомляє прес-служба Харківської обласної прокуратури.

"За даними слідства, раніше судимий 22-річний мешканець м. Бровари Київської області, діючи за попередньою змовою з іншими особами, спланував викрадення та незаконне позбавлення волі мешканця м. Харкова, який є лідером ромської громади. Для реалізації плану фігуранти залучили ще одного чоловіка, який мав викрасти та утримувати зазначену особу", - йдеться в повідомленні.

24 листопада 2020 року правоохоронці провели спецоперацію: інсценовали викрадення "барона".

Було зняте відео, де потерпілий "барон" каже про те, що його викрали та просить родичів передати зловмисникам 100 тис. доларів США. Це відео було надіслано замовникам викрадення, а вони, в свою чергу, переслали його сину потерпілого.

Викрадачі погрожували вбивством чи заподіянням тяжких тілесних ушкоджень, якщо кошти за викраденого не будуть їм передані.

Того ж дня двох замовників викрадення затримано на території м. Києва. Наразі вирішується питання про повідомлення їм про підозру та обрання запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою.

Підписуйтеся на наш телеграм-канал Новини Еспресо