Українські безробітні отримали понад 13 млрд грн за вісім карантинних місяців, - Петрашко

Українські безробітні, зареєстровані у центрах зайнятості, з 12 березня по сьогодні отримали 11,5 млрд грн допомоги, ще 2,5 млрд грн було профінансовано з COVID-фонду у рамках програми з часткового безробіття

Про це повідомила пресслужба Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства.

Згідно з повідомленням, упродовж карантину (з 12 березня і до сьогодні), виплачено 11,5 млрд грн допомоги безробітним, які зареєстровані у центрах зайнятості. Крім того, з фонду боротьби з COVID-19 було профінансовано 2,5 млрд грн на програму по частковому безробіттю для підтримки малого та середнього бізнесу. 

За словами міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Ігоря Петрашка, завдяки програмі по частковому безробіттю вдалося зберегти робочі місця для 373,7 тис. громадян, а за сприяння регіональних служб зайнятості, у період карантину знайшли роботу 419 тис. людей.

Петрашко додав, що фінансування програм підтримки безробітних та підприємців у період карантину знаходиться на постійному контролі уряду.

Зокрема, останніми урядовими ініціативами для програми допомоги по частковому безробіттю додатково було виділено 80 млрд грн, а для покриття потреб у своєчасній виплаті допомоги по безробіттю - майже 1,2 млрд грн.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb