Уряд дозволив Нафтогазу досліджувати чорноморський шельф на території України для освоєння видобувних ділянок

Кабінет міністрів дозволив НАК "Нафтогаз України" на особливих умовах досліджувати чорноморський шельф для освоєння видобувних ділянок

Про це повідомила пресслужба НАК "Нафтогаз України" у Facebook.

"Сьогодні уряд ухвалив важливе рішення: доручив Нафтогазу провести геологічне вивчення української частини чорноморського шельфу та надав компанії право на отримання спеціальних дозволів на освоєння нафтогазових ділянок на морі", - йдеться у повідомленні.

У пресслужбі зазначили, що компанія готова у найкоротші терміни розпочати сейсмічні дослідження на морі, після вирішення офіційних процедур. Відповідно до попередніх розрахунків, інвестиції вже у перший рік робіт на шельфі можуть сягнути до $40 млн.

"Нафтогаз повинен виконати найскладніше завдання - знайти і поставити на баланс запаси газу в межах шельфу. Після отримання результатів геологічних досліджень, які планує виконати Нафтогаз, і зняття наявних ризиків, можна розраховувати на зростання вартості цього активу. Це означає можливість залучення міжнародних інвесторів, і при цьому - на кращих для України умовах", - підкреслили у пресслужбі.

У компанії також зазначили, що на цій морській території зосереджені найбільші ресурси газу України - 1-2 трлн куб. м, що в перспективі означає можливість видобутку до 10 млрд куб. м на рік.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb