Кабмін на наступному тижні може збільшити тарифи на електроенергію для населення, - голова Міненерго

Кабінет міністрів на наступному тижні може ухвалити рішення щодо зміни тарифу на електроенергію для населення у бік підвищення

Про це пише Інтерфакс-Україна.

"Думаю, на наступному тижні буде вже готове до прийняття рішення. Воно буде передбачати максимально збалансований і максимально м'який підхід у частині тарифів для побутових споживачів", - цитує видання слова тимчасово виконуючого обов'язки міністра енергетики Юрія Бойка.

За його словами, рішення щодо перегляду тарифів буде ухвалюватися з урахуванням загальноекономічних факторів, включаючи рівень платоспроможності побутового споживчого сектору.

"Останні півтора місяці ведеться робота над тим, щоб по цьому, найбільш проблемному і найбільш болючому питанню прийняти максимально зважене рішення, яке б передбачало комплексний урядовий підхід, пов'язаний із переглядом системи субсидування, і з підвищенням мінімальної зарплати, пов'язаний з тією допомогою, яка була анонсована президентом України", - зазначив Бойко.

За його словами, у листопаді тарифи для населення покривають всього одну копійку собівартості електроенергії виробників. При цьому вартість транспортування електроенергії складає 1,03 грн за 1кВт-год, у той час як середньозважена ціна кВт-год для побутового сектору складає 1,04 грн.

Однак, вже у грудні, у зв'язку із підвищенням тарифів на передачу електроенергії для НЕК "Укренерго" і операторів системи передачі (ОСР), стає планово збитковою навіть діяльність з транспортування електроенергії населенню.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb