МОЗ спільно зі Світовим банком готує проєкт на $100 млн: він передбачає закупівлю вакцин від COVID-19

Міністерство охорони здоров'я (МОЗ) спільно зі Світовим банком готує проєкт на $100 млн, який передбачає закупівлю вакцин від COVID-19 та обладнання для медичних закладів

Про це під час брифінгу сказала заступниця міністра охорони здоров'я Світлана Шаталова, передає Еспресо.TV.

"МОЗ спільно зі Світовим банком запускає проєкт вартістю близько 100 мільйонів доларів. Ми відпрацьовуємо усі документи. У першу чергу, ці кошти будуть направлені на закупівлю вакцин від COVID-19, а також діагностичного та лабораторного обладнання для медичних закладів", - сказала вона.

За її словами, на кошти Світового банку вже був реалізований проєкт контакт-центру МОЗ для протидії COVID-19, а також завершується реалізація проєкту "Покращення охорони здоров'я на службі у людей" вартістю близько $215 млн.

Зокрема, зазначила Шаталова, у Вінниці будується новий діагностичний центр серцево-судинної патології, при цьому за кошти Світового банку буде закуплено обладнання, яким центр повністю облаштують. На Волині будується 28 нових повністю укомплектованих амбулаторій, у Дніпропетровській області відбувається реконструкція відділень екстреної допомоги, діагностичних відділень 32 амбулаторій сімейної практики і закупівля медичного обладнання. Крім того, у Закарпатській області будується реперфузійний центр і закупівля обладнання для лікування інфарктів та інсультів, оснащення автомобілів екстреної медичної допомоги.

Вона додала, що у Львівській області було створено шість міжрайонних центрів скринінгу онкології та онкопревенції. Для Полтавської області закуплено кардіологічне обладнання та обладнання для збору аналізів для 35 автомобілів мобільних бригад швидкої. У Рівненській області було реконструйовано 38 амбулаторій.

В цілому, підсумувала Шаталова, Світовий банк спільно з МОЗ повноцінно реконструював 102 амбулаторії сімейної практики, з яких 91 уже введена в експлуатацію.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb