ОБСЄ не зафіксувала порушень "тиші" з боку ЗСУ в день поранення на Донеччині двох цивільних унаслідок вибуху, - Україна у ТКГ

Українська делегація в ТКГ заявляє, що в день поранення на Донеччині двох цивільних унаслідок вибуху ОБСЄ не зафіксувала порушення режиму припинення вогню з боку ЗС України

Про це повідомляє пресслужба української делегації в ТКГ.

"Відповідно до щоденного звіту СММ ОБСЄ від 24.11.2020 № 280/2020 в період з вечора 22 листопада до вечора 23 листопада надійшла інформація щодо травмування 12 листопада 2020 року двох цивільних чоловіків внаслідок вибуху в районі н.п. Олександрівка Донецької області. У цей день за даними СММ ОБСЄ інформація про порушення з боку ЗС України відсутня", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що режим тиші російською стороною протягом 12 листопада не запитувався.

У делегації зауважили, що про порушення в районі КПВВ "Мар’їнка" у звітах СММ ОБСЄ у період з 1 по 23 листопада 2020 року жодної інформації не було.

"З іншого боку, спостережними групами української сторони СЦКК було зафіксовано у відповідному районі декілька вибухів, схожих за характером на підриви мінно-вибухових загороджень. Це дозволяє зробити висновок, що цивільні особи постраждали, підірвавшись на мінах, встановлених на лінії розмежування", - йдеться в повідомленні.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb