Партія "Голос" ініціює відставку очільника Міноборони Тарана

Партія "Голос" закликала президента Володимира Зеленського відправити у відставку міністра оборони Андрія Тарана

Про йдеться на сайті політичної сили.

"Партія "Голос" вимагає від президента України внести до Верховної Ради подання на звільнення Андрія Тарана, який не впорався з обов'язками міністра оборони країни у стані війни", - йдеться в повідомленні.

У партії зазначили, що Таран несе персональну відповідальність за фактичний зрив низки оборонних контрактів і ймовірний зрив державного оборонного замовлення (ДОЗ) 2021 року.

"До фактичного зриву державного оборонного замовлення призвели дії та бездіяльність багатьох державних органів, але ключові винуватці того, що система безпеки та оборони України не є ефективною, - це Міністерство оборони та його очільник", - наголосив голова фракції Сергій Рахманін.

За його словами, йдеться не лише про неналежне виконання контрактів у рамках ДОЗ, а і про фактичне згортання реформ у Збройних силах України та гальмування критичних законодавчих ініціатив.

Нардеп зауважив, що на його думку, Таран не впорався зі своїми обов'язками.

"Людина, яка є автором дуже дивного наказу про депреміювання військовослужбовців за вогонь у відповідь в зоні проведення Операції об'єднаних сил. І ця людина, на наш погляд, має залишити крісло очільника Міністерства оборони України. Країна у стані війни, - яка, на жаль, триватиме ще не один день, - не може мати такого міністра оборони", - додав Рахманін.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb