Прикордонники не пропустили оператора Russia today в Україну, на додачу він отримав заборону в'їзду на три роки

Оператор пропагадистського російського телеканалу Russia today не зміг потрапити в Україну і на додачу отримав заборону в’їзду на 3 роки

Про це повідомляє Державна прикордонна служба.

"Порушником  виявився оператор телеканалу Russia today, громадянин Російської Федерації. Іноземець 1971 року народження слідував в Україну автомобілем. Для перетину кордону він обрав пункт пропуску "Кучурган", що в Одеській області. Чоловік заявляв, що планує транзитом проїхати з Молдови в Росію", - йдеться у повідомленні.

Проте під час паспортного контролю стосовно росіянина спрацювала база даних. У прикордонників щодо нього вже була попередня інформація про незаконне відвідування ним окупованого його країною Криму.

У ході додаткової перевірки встановили, що в період окупації півострова чоловік потрапляв туди з території РФ авіаційним сполученням. В Криму чоловік проводив відеозйомки для телеканалу Russia today.

Через порушення порядку в’їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї прикордонники відмовили іноземцю в перетинанні кордону і на 3 роки заборонили в’їзд в Україну.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb