Службова перевірка Укрзалізниці виявила порушення на 8,5 млн грн, матеріали передані в НАБУ

Службова перевірка на філіях "Південно-Західна залізниця" та "Енергозбут", а також у департаменті електрифікації та електропостачання Укрзалізниці виявила факти економічних правопорушень, які завдали збитки компанії на суму понад 8,5 млн грн

Про це повідомила пресслужба Укрзалізниці.

Згідно з повідомленням, співробітники апарату директора економічної та інформаційної безпеки Укрзалізниці встановили факти економічних правопорушень, які завдали компанії збитків на понад 8,5 млн грн. Ці факти стали відомі в результаті службової перевірки регіональної філії "Південно-Західна залізниця", філії "Енергозбут" та департаменту електрифікації та електропостачання Укрзалізниці.

Так, службова перевірка цих філій встановила факти самовільного, безоблікового та незаконного підключення сторонніх споживачів до електромережі філії "Енергозбут", що і спричинило збитки компанії.

За цими фактами до дисциплінарної відповідальності було притягнуто 18 працівників, ще двох осіб - до адміністративної. До того ж, трьом керівникам різних філій компанії було повідомлено про невідповідність займаним посадам.

У пресслужбі також зазначили, що матеріали службової перевірки компанія передала до НАБУ.

Окрім цього, додали у пресслужбі, днями працівники Служби безпеки України (СБУ) при спробі отримання хабаря затримали працівника філії "Енергозбут".

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb