Суддя Окружного адмінсуду Києва Вовк назвав маніпуляцією клопотання НАБУ до генпрокурора про його арешт

Глава ОАСК Павло Вовк заявив, що клопотання НАБУ до генпрокурора - маніпуляція, а він та інші судді чисті перед законом

Про це голова Окружного адміністративного суду Києва Павло Вовк написав у Facebook.

"Пресслужба НАБУ з ранку знову вирішила розважити читачів жовтої преси і повідомити, що направила генеральному прокурору якісь проєкти клопотань до Вищої ради правосуддя про надання дозволу на затримання та тримання під вартою підозрюваних суддів Окружного адміністративного суду Києва", - відзначив Вовк.

За його словами, причина, яку вказало НАБУ - "підозрювані без будь-яких поважних причин ігнорують виклики до суду, чим демонструють свою зневагу до закону", - це "маніпуляція, безсовісна брехня, розрахована на те, що журналісти не розбираються в юридичних моментах і будуть бездумно тиражувати інформацію, не перевіряючи її достовірність".

Читайте також: НАБУ направило клопотання про затримання підозрюваних суддів ОАСК

Він підкреслив, що ані він, ані більшість суддів ОАСК офіційно не є підозрюваними у справі, яку розслідує НАБУ, що було підтверджено рішеннями суду і Вищої ради правосуддя, який повернув генеральному прокурору подання про відсторонення від здійснення правосуддя Вовка і його колег без розгляду у вересні 2020 року.

"Ще раз заявляю, що ми не зобов'язані і не будемо ходити на піар-заходи, які в НАБУ називають "слідчими" не тому, що ми не поважаємо Закон, а саме тому, що ми його поважаємо", - додав глава ОАСК.

Підписуйтеся на наш телеграм-канал Новини Еспресо