У Коцюбинському на Київщині невідомі увірвались на засідання ТВК під час підрахунку голосів після перевиборів, - поліція

Члени комісії викликали поліцію, яка затримала невідомих. З'ясувалось, що один з затриманих - представник політсили, а решта - найняті ним робітники охоронної фірми

Про це повідомляє поліція Київської області.

"У селищі Коцюбинське невідомі особи у чорному одязі та в темних окулярах увірвалися до виборчої дільниці під час перерахунку голосів результатів виборів до органів місцевого самоврядування. Невідомі чоловіки почали  блокувати роботу членів  комісії і між ними  виникла штовханина. Працівники поліції миттєво прибули на місце події, де затримали п'ятьох правопорушників у порядку ст. 208 КПК України", - йдеться в повідомленні.

В поліції наголосили, що порушниками виявились один представник політичної сили та 4 працівники охоронної фірми.

Як пояснив представник партії, таким чином він хотів взяти участь у перерахунку голосів. 

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 157 (Перешкоджання здійсненню виборчого права або права брати участь у референдумі, роботі виборчої комісії або комісії референдуму чи діяльності офіційного спостерігача) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, у Коцюбинському за рішенням суду було призначено перерахунок голосів на п'яти дільницях: № 321315, 321316, 321317, 321318 та 321319. Позов був поданий від імені Ольги Матюшиної - кандидата на посаду селищного голови від партії "УДАР", якого підтримали також ВО "Свобода" та "Голос".

У цей момент кандидат від політсили і увірвався до ТВК з 4 охоронцями.

Відео - активістка Руху "Чесно" Ірина Латиш. 

На відео видно, що чоловіки, які увірвалися до ТВК під час підрахунку закривали обличчя темними окулярами та балаклавами.

"Якийсь лютий треш відбувається на ТВК. В цивілізованих країнах таке називають силовим захватом, а у нас це виявляється "комунікація". Ні слова, ні півслова і от троє невідомих "із ларца" уже в приміщенні, де на столах розкладені бюлетені і йде процес перерахунку голосів, відповідно до рішення суду", - прокоментувала Латиш.

Водночас, сам чоловік, який привів охоронців на ТВК пояснив свої дії у Facebook. Володимир Туринський виявився уповноваженою особою тієї ж партії, що й кандидат на посаду селищного голови Коцюбинського, за позовом якої суд і постановив зробити перерахунок.

Туринський заявив, що під час перерахунку голосів 25 листопада представники партії "Нові обличчя" вдарили його у присутності поліції, яка ніяк не відреагувала. 

"Днем раніше журналістці Ользі Костишиній перешкоджали в доступі в зал засідань СТВК. Петро Пушанко застосував фізичне насильство і розбив їй телефон. Знову ж таки - поліція "не звернула уваги". Враховуючи вищенаведені факти, вважаю абсолютно прийнятним для самозахисту винайняти спеціально навчених людей", - наголосив чоловік.

Він заявив, що сутичку у приміщенні СТВК, де проводили перерахунок голосів спричинив інший представник партії "Нові обличчя" Богдан Слюсаренко.

Підписуйтеся на наш телеграм-канал Новини Еспресо