Зменшення дефіциту, показника ВВП і відтермінування підвищення "мінімалки": Железняк назвав можливі зміни у фінальному тексті держбюджету-2021

Народний депутат партії "Голос" Ярослав Железняк назвав можливі зміни у фінальному тексті державного бюджету на 2021 рік

Про це Железняк написав у своєму Telegram.

"До сих пір фінального тексту немає, але він з'явиться найближчим часом на Кабміні. Може сьогодні, може завтра. Це вже справа техніки", - написав нардеп.

За його словами, за усіма трьома "претензіями", які висловлювалися до проєктку державного бюджету на 2021 рік є рішення. Зокрема, це питання зменшення дефіциту, перегляду прогнозу щодо ВВП та питання щодо підвищення мінімальної заробітної плати.

"За наявною у мене інформацією (ще раз, поки від джерел) за усіма трьома є вирішення", - зауважив Железняк.

Так, за його інформацією, Кабмін має зменшити дефіцит до 5,3% від ВВП з 6%, що було ухвалене у першому читанні.

"Для розуміння, це мінус більш ніж 30 млрд грн видатків. І це якщо не зменшиться прогноз по ВВП", - підкреслив він.

Крім того, за його словами, є інформація, що номінальний ВВП "змусили знизити з 4506 млрд грн на меншу суму". При цьому, він зауважив, на скільки точно наразі не зрозуміло, але у будь-якому випадку це призведе до зменшення видатків.

"Мінімальна заробітна плата. Наших популістів нарешті переконали, що погана ідея і для людей, і для бізнесу. Тому підняття мінімалки до 6500 грн/місяць із середини 2021 перенесено на грудень. Мудро. На жаль, з січня 2021 нас все-таки чекає підняття мінімалки до 6000 грн/місяць. Бізнесу приготуватися до підняття податків заради популістів", - повідомив нардеп.

Він також зазначив, що наразі має підтвердження цих змін із трьох джерел, але "все ще може перегратися" і сам текст Железняк ще не бачив.

Він додав, що головною інтригою залишається те, які саме видатки "підуть під ніж", адже до другого читання потрібно скоротити десятки мільярдів.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb