Facebook планує випустити власну криптовалюту на початку 2021 року

Facebook Inc. планує випустити власну криптовалюту Libra на початку січня 2021 року

Про це повідомляє Financial Times.

Згідно з повідомленням, Facebook Inc. готується запустити криптовалюту Libra у січні 2021 року, але поки лише в обмеженому форматі. Про це виданню повідомили три джерела, що беруть участь у проєкт.

За інформацією одного джерела видання, спочатку буде запущена лише криптовалюта, яка прив'язана до долара, а мультивалютний токен буде запущений пізніше. При цьому точна дата запуску Libra залежатиме від того, коли проєкт отримає дозвіл у якості платіжного засобу з боку швейцарського фінансового регулятора FINMA. 

"FINMA відмовилася коментувати запуск Libra, який був ініційований у травні", - зазначили у виданні.

В FT нагадали, що Facebook оприлюднила план запуску криптовалюти Libra у червні 2019 року. За інформацією компанії, користувачі могли б розраховуватися нею, здійснювати покупки у Facebook та на інших сайтах тощо.

З моменту анонсу за проєкт піддався критиці законодавців та регуляторів через побоювання, що Libra може бути використана у злочинних цілях без належного контролю.

У зв'язку із цим компанія пообіцяла заморозити проєкт до тих пір, поки він не буде схвалений регуляторами у США і Європі.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb