Ковалів закликала Раду якнайшвидше ухвалити пакет законопроєктів Зеленського щодо підтримки бізнесу

За словами заступниці керівника Офісу президента Юлії Ковалів, Верховна Рада мала б якнайшвидше ухвалити ініційований президентом Зеленським пакет законопроєктів щодо підтримки бізнесу і найманих працівників на випадок посилення карантину

Про це повідомила пресслужба Офісу президента.

"Буду звертатися до депутатів, щоб разом обговорити, аби проголосувати цей законопроект, і з ковідного фонду встигнути до кінця року видати цей пакет підтримки тому бізнесу, який постраждає у разі впровадження локдауну", - цитує пресслужба слова Ковалів в ефірі одного з телеканалів.

Вона наголосила, що у пакеті законопроєктів чітко зазначені суми допомоги, зокрема 8 тис. для фізичних осіб-підприємців та кожного найманого працівника. Підприємствам, чия діяльність забороняється на час карантину, компенсуватиметься сплата єдиного соціального внеску (ЄСВ), а програма кредитування "5-7-9" буде продовжена та розширена.

"Обсяг цієї підтримки до кінця року, який планується надати ФОПам, і працівникам ФОПів, і безпосередньо самим підприємствам, сягає від 12 до 15 мільярдів гривень", - зазначила Ковалів.

Вона додала, що це вже третій пакет допомоги для підприємців від початку року. Навесні вона спрямовувалася на підтримку малого і середнього бізнесу, зокрема через програму доступних кредитів "5-7-9", за якою вже видано позики на суму 13,5 млрд грн.

Крім того, за словами голови Виконавчого комітету Національної ради реформ при президентові України Міхеіла Саакашвілі, внесення в парламент пакету законопроєктів щодо підтримки бізнесу - це "прояв співчуття та солідарності. У той же час, Саакашвілі додав, що "цієї суми декому не вистачить, але президент дав зрозуміти, що він розуміє і співчуває".

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb