"Велике будівництво": Мінрегіон планує перевиконати план по школам до кінця року

За словами міністра розвитку громад і регіонів Олексія Чернишова, до кінця року план по будівництву і реконструкції шкіл у рамках президентської програми "Велике будівництво" буде перевиконаний

Про це повідомила пресслужба Міністерства розвитку громад та регіонів.

"Загалом будівництво було розпочато в 134 школах, середня будівельна готовність яких на сьогодні, за даними ОДА (обласних державних адміністрацій - ред.), становить 95%. Враховуючи, що до нового року ще є час, можемо стверджувати, що план на 2020 рік по всій країні буде перевиконаний", - цитує пресслужба слова Чернишова.

За його словами, декілька областей вже змогли завершити будівництво всіх запланованих на 2020 рік шкіл. Так, сім шкіл було побудовано у Сумській та Луганській областях, п'ять - у Вінницькій, Донецькій, Закарпатській, Івано-Франківській, Полтавській та Рівненській.

Чернишов підкреслив, що програма передбачає не лише будівництво та ремонт шкільних приміщень, а й створення нових, сучасних можливостей для навчання. Так, у половині завершених шкіл реалізовано програму "Новий освітній простір", завдяки якій діти матимуть можливість для навчання як у європейський країнах - інтерактивні дошки, сучасні біологічні, хімічні та фізичні класи.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb