28 листопада на фронті: з російського боку - 9 обстрілів з мінометів, гранатометів, кулеметів та автоматів, з українського - без втрат

Упродовж суботи, 28 листопада 2020 року, збройні формування Російської Федерації та її найманці дев’ять разів порушили мирні домовленості, досягнуті щодо Донбасу

Про це йдеться у ранковому зведенні щодо становища в зоні проведення Операції Об’єднаних сил станом на 7:00 неділі, 29 листопада, передає Еспресо.TV.

Обстріли й мінування з боку росіян мали місце поблизу:

Луганського;

Південного

Водяного.

Також окупанти вели вогонь на Азовському узбережжі.

"Так, вогнем із великокаліберного кулемета противник намагався спровокувати наших воїнів неподалік Луганського. Дві ворожі провокації із застосуванням ручного протитанкового гранатомета та стрілецької зброї відмічено поблизу Південного. Ще чотири порушення режиму припинення вогню задокументовано у районі населеного пункту Водяне. На цій ділянці впродовж доби противник застосовував міномети калібру 120 мм і 82 мм, вів вогонь з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. А у вечірній час з боку тимчасово окупованої Ужівки у напрямку Водяного ворог здійснив дистанційне мінування позицій наших військ, використавши заборонені міни ПОМ-2", - зазначає пресслужба ООС.

Читайте такожПідсумовуючи понад 100 днів "перемир'я" на Донбасі, Зеленський порахував не всіх загиблих на фронті

Окрім того, на Приазов’ї задокументовано проліт БПЛА противника типу "квадрокоптер" із перетином лінії розмежування. Українськими засобами радіоелектронної боротьби ворожий безпілотник було подавлено.

Згідно із офіційними даними, "серед особового складу Об’єднаних сил бойових втрат та поранень не було".

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb