Лукашенко погодився відпустити Бабарико з сином на Кіпр, - Латушко

Самопроголошений президент Республіки Білорусь Олександр Лукашено готовий звільнити з-за ґрат й випустити із країни знятого з виборів влітку цього року опозиціонера, ексголову білоруської філії "Газпромбанка" Віктора Бабарико та його сина Едуарда

Про це ранком неділі, 29 листопада 2020 року, з посиланням на заяву члена Координаційної Ради Білорусі, дипломата Павла Латушка написала мінська газета Салідарнасць, передає Еспресо.TV.

За словами Латушка, про це Лукашенка 26 листопада особисто просив міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров.

"Пройшла інформація, що Віктор Дмитрович вже перебуває на волі. Вона ще не підтвердилася по різних каналах, хоча хто його знає. Можливо, найближчим часом вона підтвердиться, тому що зараз Лукашенко нібито відстоює позицію, за нашими інсайдами, відносно того, щоб Віктор Дмитрович поїхав на Кіпр разом зі своїм сином. І це буде умовою звільнення. Але, я думаю, дуже багато залежить від позиції Віктора Дмитровича", - розповів Латушко.

Довідка

Навесні Бабарико заперечував, що його нібито підтримує РФ. 

Окрім того, він висловлювався проти подальшого існування Союзної держави Білорусі й Росії та не бачив підстав для нагальної необхідності зустрічі з Володимиром Путіним в разі свого обрання на посаду глави держави.

Читайте такожТихановська назвала кількість загиблих та постраждалих за час протестів у Білорусі

За останніми відкритими даними, Віктор Бабарико та його син Едуард Бабарико, що очолював виборчий штаб батька, перебувають у СІЗО за політичними звинуваченнями.

Також заґратовано чоловіка Світлани Тихановської, популярного у Білорусі відеоблогера й громадського діяча, лідера проєкту "Країна для життя" Сергія Тихановського, речницю кандидата в президенти Бабарико Наталію Колесникову, яка відмовилася примусово лишати територію Білорусі. Разом з ними "сидять" інші відомі й впливові опозиціонери, яка представляють різні політичні сили та течії. Йдеться про Миколу Статкевича, Павла Северинця та інших.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb