Путін відряджав на перемовини до Байдена банкірів Фрідмана й Авена. Їх не прийняли, - Піонтковський

Після оприлюднення результатів президентських виборів у Сполучених Штатах Америки глава російської держави Володимир Путін відправляв до президент-електа Джо Байдена та його команди російських банкірів, співвласників групи "Альфа" Михайла Фрідмана та Петра Авена. Проте їхня місія закінчилася невдачею

Про це політолог Андрій Піонтковський (Вашингтон, США) заявив в етері програми "Студія Захід" з Антоном Борковським на Еспресо.TV.

"Маса візитерів з'являється у Вашингтоні. До речі, добре відомі українській аудиторії, особливо львівській, Фрідман та Авен, були тут, представляючи ніби як розумні кола російського бізнесу, лобіюючи "перезавантаження" (відносин - ред.). Вони грають роль умовних лібералів при путінському режимі й виконують спеціальні доручення Путіна. Але остання їхня місія провалилася, з ними не стали розмовляти", - розповів Піонтковський.

На його думку, їх не прийняли, оскільки у Байдена зараз буде зовсім інший підхід до Росії, ніж під час його віцепрезидентства в адміністрації Барака Обами.

"Ні на яке "глобальне перезавантаження" Москві не варто сподіватися", - наголосив Піонтковський.

 

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb