ЦВК припинила повноваження Овруцької ТВК на Житомирщині

Центральна виборча комісія достроково припинила повноваження всього складу Овруцької міської ТВК

Про це повідомляє управління комунікації Секретаріату ЦВК.

"Рішенням Житомирського окружного адміністративного суду від 5 листопада ТВК було зобов’язано провести повторний підрахунок голосів з виборів депутатів Овруцької міськради та овруцького міського голови. Цією комісією було проведено повторний підрахунок голосів виборців на 25 дільницях. Проте ТВК повинна була здійснити повторний підрахунок голосів на всіх дільницях, а не на окремих", - поінформували в ЦВК.

Окрім того, зауважили в Центрвиборчкомі, в окремій ухвалі Житомирського окружного адміністративного суду від 20 листопада вказано на порушення виборчою комісією під час повторного підрахунку голосів вимог Виборчого кодексу.

"Відтак Комісія, встановивши факт систематичного порушення зазначеною комісією Конституції, Виборчого кодексу та законів, достроково припинила повноваження всього її складу", - йдеться у повідомленні ЦВК.

Своєю чергою, Овруцьку ТВК зобовʼязали після сформування її нового складу невідкладно здійснити дії щодо встановлення результатів виборів овруцького міського голови.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb