НАТО збільшуватиме присутність в Чорному морі, - Столтенберг

За словами генерального секретаря НАТО Єнса Столтенберга, НАТО збільшуватиме присутність у Чорному морі через нарощування військових потужностей Росії в окупованому Криму

Про це генсек НАТО Єнс Столтенберг заявив на брифінгу у Брюсселі напередодні відео конференції міністрів закордонних справ, передає "Європейська правда".

"Чорноморський регіон – стратегічно важливий для НАТО і ми тісно співпрацюємо з нашими партнерами Україною та Грузією, а також трьома країнами-членами – Болгарією, Туреччиною та Румунією. НАТО має величезну присутність у регіоні: ми маємо морську присутність, а також багатонаціональну бригаду, очолювану Румунією", - зазначив Столтенберг.

Читайте також: Точкою неповернення в радянську імперію є членство України в НАТО та ЄС, - Порошенко

Генеральний секретар НАТО підкреслив, що організація помітно збільшила свою присутність у регіоні тому що бачить, що Росія порушує територіальну цілісність та суверенітет України та Грузії.

"Ми підвищуємо нашу політичну і практичну підтримку. Ми бачимо, що Росія підвищує військову присутність, зокрема, у Криму, саме тому нам треба і надалі зміцнювати свої позиції", - додав генсек.

Підписуйтеся на наш телеграм-канал Новини Еспресо