Проєкт закону Зеленського про відтермінування РРО для фізосіб-підприємців є неприйнятним, - голова руху #SaveФОП

Голова руху #SaveФОП Cергій Доротич назвав поданий президентом України Володимиром Зеленським проєкт закону про відтермінування впровадження реєстраторів розрахункових операцій (РРО) неприйнятним, оскільки він калькує норми проєктів законів №4313-д та №2645-д, проти яких раніше виступали підприємці

Про це Доротич сказав в ефірі Еспресо.TV.

"Що стосується законодавчої ініціативи від президента, а саме законопроєкт 4439, то він неприйнятний. Неприйнятний тому, що він фактично калькує чимало вбивчих норм законопроєкту Данила Гетьманцева 4313-д чи 2645-д, які були успішно, за нашою вимогою, провалені народними депутатами у Верховній Раді", - сказав Доротич.

Він підкреслив, що позиція учасників руху - це збереження мікропідприємництва та гарантоване статтею 42 Конституції України право ведення підприємницької діяльності.

"На жаль, в українських реаліях право на легке ведення і розпочинання підприємницької діяльності, може бути забезпечене лише спрощеною системою оподаткування, обліку та звітності. Загальна система настільки зарегульована адміністративними процедурами, що з кишенькових грошей, без фаху і досвіду, розпочати власний бізнес ніхто не може. Тільки спрощена система дає цю змогу", - підкреслив Доротич.

Він додав, що завтра, 1 грудня, тисячі фізичних осіб-підприємців вийдуть на мітинг з вимогою, щоб законопроєкти, які пройшли комітет і які влаштовують підприємницьку спільноту, а саме №3853-1 або №3853-2, були проголосовані. Він нагадав, що ці законопроєкти скасовують запроваджені восени минулого року норми, які дублюють норми законів 2010 року, які свого часу спровокували Податковий майдан.

"В п'ятнадцятому році теж почали чомусь з мікробізнесу, але потім теж схаменулися, був Майдан проти РРО. Зараз третій раз йде потужна спроба знищення мікропідприємництва. Ми не стоїмо за відтермінування, ми стоїмо за скасування норми, яка недолуга, непрорахована і неефективна", - підкреслив Доротич.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb