"Україна почала говорити жорсткою мовою з Росією": Гармаш про останнє засідання ТКГ

Представник України в ТКГ Денис Гармаш розповів, що Україна відмовилась приймати "план врегулювання" від "представника ОРДЛО", а вимагає офіційної подачі документа від РФ

Про це журналіст та переселенець, представник Донецької області в ТКГ від України, Денис Гармаш, розповів в ефірі одного з телеканалів, передає "Цензор.НЕТ".

"Ніхто Україні ультиматум не ставив, радше Україна почала говорити жорсткою мовою з Росією. Радше це ми принципово поставили питання ... Російська сторона вже давно не ставить ніяких питань про конституційні поправки. Тому що в Мінських домовленостях давно написано про конституційну реформу, в основі якої лежить децентралізація, з урахуванням особливостей самоврядування в ОРДЛО", - роповів Гармаш.

За його словами "представник ОРДЛО" в делегації РФ запропонував новий план врегулювання, проте Україна не приймає від нього ці документи, бо не вважає легітимним учасником ТКГ.

"Зараз представники Росії від ОРДЛО випустили якийсь план, що до 2050 року вони хочуть отримати особливі повноваження. Ми не беремо участь у обговоренні документів, поданих нелегітимним учасником процесу. Вони не є учасниками ТКГ. Ми висунули вимогу, щоб Росія взяла на себе відповідальність та подала цей план як план Росії", - підкреслив Гармаш.

Читайте також: Засідання ТКГ: РФ підтримала "план ОРДЛО", Україна запросила письмову заяву про це

На думку представника України, ситуація не знаходиться у глухому куті.

"Як можна говорити про глухий кут в мирному процесі, якщо у нас 6 років до цього нічого не відбувалось, а зараз, хоч щось відбувається. Найістотніше зараз, - що ми змінили тактику, ми стали більш жорсткими в тому плані, що ми почали вимагати від Росії відповідальності за те, що відбувається ", - пояснив представник України в ТКГ.

 

Підписуйтеся на наш телеграм-канал Новини Еспресо