У Зеленського анонсували нараду щодо впровадження локдауну

Президент України Володимир Зеленський обговорить з представниками Кабміну та Радою національної безпеки і оборони (РНБО) необхідність впровадження локдауну

Про це повідомила пресслужба Офісу президента.

Згідно з повідомленням, представники Кабінету міністрів, відповідальні за запобігання поширенню коронавірусної інфекції, зокрема, міністр охорони здоров'я Максим Степанов, міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Ігор Петрашко, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, а також РНБО, зберуться на нараду, щоб дати прогнози розвитку епідемічної ситуації та визначитися, чи потрібно впроваджувати повний локдаун і коли.

"Нам треба визначитися з реалістичними прогнозами, щоб зрозуміти, чи витримає навантаження наша медична система та наша економіка. Ми розробили економічну програму допомоги, постійно вдосконалюємо систему охорони здоров'я. Треба, щоб і бізнеси, і люди були готовими, якщо уряд вважатиме, що жорсткого карантину не оминути", - цитує пресслужба слова Зеленського.

У пресслужбі додали, що кошти на придбання тестів на антиген розблоковані і відсьогодні почнеться їх закупівля. Українцям, які не мають сімейного лікаря, в Офісі президента порадили телефонувати на створену гарячу лінію Міністерства охорони здоров'я, де вони зможуть отримати консультацію та за необхідністю викликати мобільну бригаду.

У свою чергу, голова Національної поліції Ігор Клименко повідомив, що за порушення маскового режиму правоохоронці вже склали 8,6 тис. протоколів.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb