НАБУ оголосило Микитасю ще одну підозру

Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомили про нову підозру екснардепу Максиму Микитасю у наданні хабара експерту, який знизив вартість житлового комплексу в межах справи щодо заволодіння 81,5 млн грн Нацгвардії

Про це повідомляє пресслужба НАБУ.

"1 грудня 2020 року детективи НАБУ за процесуального керівництва САП повідомили про підозру у вчиненні нових злочинів колишньому народному депутату (екскінцевому бенефіціарному власнику ТОВ "Укрбуд Девелопмент")", - йдеться у повідомленні.

Зазнається, що він підозрюється у наданні неправомірної вигоди за забезпечення видачі недостовірного письмового висновку судового експерта. Дії особи кваліфіковано за ч. 3 ст. 369 ККУ

"30 листопада про підозру в отриманні неправомірної вигоди повідомили заступнику директора Державного науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС (ДНДЕКЦ), дії особи кваліфіковано за ч.3 ст.368 ККУ", - йдеться в повідомленні.

Так, слідство встановило, що у межах розслідування Нацполіцією справи заволодіння майном ГУ Нацгвардії слідчий призначив судову оціночно-будівельну експертизу, яка мала встановити дійсну ринкову вартість об’єктів нерухомості в житлових комплексах на Печерську та на околиці Києва, які були предметом обміну між НГУ та компанією-забудовницею.

"Адже за угодою, укладеною Нацгвардією з компанією-забудовницею, в обмін на земельну ділянку площею близько 1 га в центрі Києва (колишня військова частина) Нацгвардія мала отримати у новозбудованому житловому комплексі 50 квартир та 30 паркомісць. Проте згодом сторони уклали додаткові угоди, за якими Нацгвардія відмовилась від цих квартир та паркомісць в обмін на 65 квартир у будинку, що та ж компанія-забудовник зводила на околиці Києва", - йдеться у повідомленні.

За інформацією НАБУ, екснардеп, діючи у змові з експосадовцем держкомпанії "Укрбуд", домовився із заступником директора ДНДЕКЦ про внесення недостовірних даних до експертизи таким чином, щоб різниця у ринковій вартості між ЖК на Печерську і на околиці Києва була мінімальною – 7 млн грн замість 81 млн грн.

Зазначається, що в обмін на це посадовець ДНДЕКЦ отримав неправомірну вигоду у вигляді машиномісця ринковою вартістю 250 тис. грн.

Як повідомили у відомстві, після того, як детективи НАБУ розпочали розслідування цих фактів й планували витребувати справу у Нацполіції, з метою ухилення від відповідальності, компанія-забудовниця додатково передала квартири НГУ на суму 7 млн грн.

Слідство встановлює інших осіб, ймовірно причетних до вчинення злочину. Розслідування цих фактів детективи НАБУ здійснюють із жовтня 2020 року.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb