СБУ на Одещині блокувала спробу привласнення комунальних сільгоспземель на понад 80 млн грн

Служба безпеки України на Одещині блокувала спробу незаконного привласнення земель сільськогосподарського призначення однієї з об'єднаних територіальних громад на понад 80 млн грн

Про це повідомила пресслужба СБУ.

Згідно з повідомленням, СБУ встановила, що керівництво місцевої комерційної струкури організувало механізм привласнення комунальних земельних ділянок місцевої громади. Протягом тривалого часу ці землі сільськогосподарського призначення перебували у користуванні бізнесменів. 

"Задокументовано, що під час передачі земель з державної у комунальну власність бізнесмени протиправно привласнили частину ділянок", - йдеться у повідомленні.

Так, у ході досудового розслідування оперативники спецслужби отримали докази незаконного виведення з комунальної власності 52 земельних ділянок загальною площею 1300 гектарів через фальсифікацію документів.

У ході обшуків за адресами проживання фігурантів справи правоохоронці виявили документацію, яка свідчить про незаконні перереєстрації ділянок. Наразі на землю накладено арешт, вирішується питання щодо її повернення у власність громади.

Зазначається, що засновнику комерційної структури повідомлено про підозру, триває процедура притягнення до відповідальності причетних до оборудки посадовців державних органів виконавчої влади.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb