В Україні з 1 грудня перерахують пенсії у зв'язку із збільшенням прожиткового мінімуму

Пенсійний фонд України (ПФУ) 1 грудня провів автоматичний перерахунок пенсій у зв'язку із збільшенням прожиткового мінімуму

Про це повідомила пресслужба Пенсійного фонду.

Згідно з повідомленням, з 1 грудня розмір прожиткового мінімуму для осіб, що втратили непрацездатність, збільшується до 1 769 грн з 1 712 грн, що стало підставою для перерахунку тих складових пенсійної виплати, розмір яких залежить від прожиткового мінімуму.

Зокрема, це стосується розміру мінімальної пенсії за віком для непрацюючих пенсіонерів, які мають повний страховий стаж. Крім того, перераховано розмір доплати за понаднормовий стаж, який визначається у відсотках до розміру прожиткового мінімуму.

Також збільшено мінімальні пенсійні виплати, зокрема, шахтарям, особам з інвалідністю внаслідок війни та учасникам бойових дій, особам з інвалідністю внаслідок ліквідації аварії на ЧАЕС, а також надбавки, доплати, підвищенння деяким категоріям громадян. 

Розмір надбавки донорам з 1 грудня становитиме 218,90 грн.

У пресслужбі зазначили, що перерахунок було проведено автоматично, а виплата перерахованих пенсій буде розпочата з 4 грудня.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb