До 10 кг за місяць: на Харківщині поліцейські викрили угруповання, яке продавало наркотики через Інтернет

У Харківській області правоохоронці припинили діяльність угруповання, яке продавало наркотики і психотропні речовини в Мережі

Про це повідомляє пресслужба Національної поліції України.

"Кіберполіція встановила, що до такої діяльності причетні 17 громадян. Організатор – 23-річний харків’янин. Фігуранти створили власний вебсайт та канал у месенджері з продажу наркотиків, які розповсюджували на території Харківської, Київської та Сумської областей методом "закладок", - йдеться в повідомленні.

Встановлено, що зловмисники закуповували "оптові" партії наркотичних речовин, які фасували та перепродавали. Оборот продажів становив від 5 до 10 кг на місяць. 

Зазначається, що гроші від покупців зловмисники отримували на анонімні гаманці електронної платіжної системи, які в подальшому конвертували в криптовалюту Bitcoin та обготівковували в пунктах обміну валют.

Наразі правоохоронці встановлюють шляхи постачання наркотиків.  

Читайте також: У Чернігівській області викрили мережу з восьми нарколабораторій

"Загалом працівники поліції провели 33 обшуки за місцями мешкання підозрюваних. Вилучено 4 кг речовини, яка за висновком експертизи є особливо небезпечною психотропною речовиною PVP, та пів кілограма канабісу. Вартість вилученого за цінами "чорного" ринку сягає понад 4 млн грн", - йдеться в повідомленні. 

Також поліцейські вилучили комп’ютери, банківські картки та мобільні телефони, які використовувалися у злочинній діяльності. 

Зловмисників затримали в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України та поміщено до ізолятора тимчасового тримання. 

Дев'яти фігурантам повідомлено про підозру у вчинені правопорушень, передбачених  ст. 255 (Створення, керівництво злочинною спільнотою або злочинною організацією, а також участь у ній) та за ч. 2 ст. 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України.

Максимальне покарання, яке загрожує зловмисникам, – позбавлення волі на строк до 12 років з конфіскацією майна. Наразі чотирьом підозрюваним обрано запобіжний захід – тримання під вартою без права внесення застави. Вирішується питання про обрання запобіжного заходу іншим фігурантам. 

Фото: npu.gov.ua

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb