План надходжень до загального фонду держбюджету у листопаді був перевиконаний на 6,2%, - Мінфін

Надходження до загального фонду державного бюджету у листопаді становили 85,5 млрд грн, що на 6,2% більше плану

Про це повідомила пресслужба Міністерства фінансів.

Згідно з повідомленням, у листопаді 2020 року до загального фонду державного бюджету надійшло 85,5 млрд грн, або на 6,2% більше запланованого у розписі.

Зазначається, що за платежами, справляння яких контролює Державна податкова служба, надходження становили 53,3 млрд грн, що на 11,6% вище затвердженої норми.

Основними платежами, за рахунок яких відбулось перевиконання, стали податок на додану вартість, у тому числі за рахунок удосконалення роботи системи моніторингу відповідності податкових накладних критеріям оцінки ступеня ризиків, ліквідації схем з податку на додану вартість - 6,3 млрд грн; рентна плата за користування надрами - 1,4 млрд); податок на доходи фізичних осіб та військовий збір, а також акцизний податок з вироблених в Україні товарів.

Надходження до загального фонду держбюджету митних платежів становили 29,8 млрд грн, або на 2% більше місячного розпису.

"Вперше з початку поточного року, наростаючим підсумком, виконаний розпис надходжень до загального фонду державного бюджету. Так, за січень-листопад 2020 року при розписі 802,6 млрд грн до бюджету надійшло 805,9 млрд грн, виконання становить 100,4%, або +3,3 млрд гривень", - підкреслили у пресслужбі.

У пресслужбі додали, що за січень-листопад цього року видатки за загальним фондом державного бюджету становили 940,6 млрд грн, або 90,3% від розпису звітного періоду. При цьому, соціальні видатки, видатки на оборону, на обслуговування боргу та субвенції і дотації місцевим бюджетам повністю профінансовано відповідно до розпису на підставі платіжних доручень.

За інформацією Мінфіну, за січень-листопад 2020 року державний бюджет було виконано із дефіцитом у розмірі 117,2 млрд грн, у тому числі загальний фонд – з дефіцитом у сумі 130,7 млрд грн при розписі загального фонду звітного періоду у сумі 236,9 млрд гривень.

Фактичні державні запозичення до загального фонду державного бюджету за січень-листопад 2020 року становили 455,5 млрд грн, або 75,6% від запланованих на цей період.

При цьому, платежі з погашення державного боргу за січень-листопад  2020 року склали 357,4 млрд грн (98,1% плану), платежі з обслуговування – 117,3 млрд грн (94,6% плану).

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb