Росіянина, який причетний до кібератак проти банківської системи США, можуть засудити до 20 років ув'язнення

Росіянина Андрія Тюріна, причетного до кібератак проти банківської системи США, можуть засудити до 20 років позбавлення волі

Про це повідомляє Bloomberg, передає "Радіо Свобода".

"Тюрін визнав провину за кількома пунктами звинувачення, а саме в крадіжці даних понад 80 млн клієнтів американського фінансового холдингу JPMorgan Chase & Co та інших організацій. Ці дії були частиною злочинної схеми на сотні мільйонів доларів", - йдеться у повідомленні.

У службовій записці, переданій 1 грудня окружному судді Манхеттена Лорі Тейлор Суейн, уряд закликав засудити Тюріна на термін від 15 років і 8 місяців до приблизно 19 з половиною років позбавлення волі. Вердикт буде оголошений 3 грудня.

За даними слідства, Тюрін діяв спільно з іншим росіянином, Гері Шалоном, щоб отримати незаконний доступ до інформації про клієнтів 12 фінансово-аналітичних організацій, банків, інших фірм, включаючи Fidelity Investments, E-Trade Financial і Dow Jones & Co. Спільники використовували ці відомості для розсилки спаму, який рекламує різні акції з метою отримання прибутку від їх зростання, заявляють слідчі.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb