Сприятиме залученню мільярдів інвестицій: Кабмін ухвалив Концепцію розвитку штучного інтелекту в Україні

Кабінет міністрів ухвалив Концепцію розвитку штучного інтелекту в Україні на 2020-2030 роки, яка дозволить державі зайняти значний сегмент світового ринку технологій штучного інтелекту, а також залучити мільярди інвестицій

Відповідне рішення було ухвалене під час засідання уряду, передає Еспресо.TV.

За словами віцепрем'єра-міністра цифрової трансформації Михайла Федорова, на сьогодні Україна має найбільшу кількість компаній-розробників технологій штучного інтелекту у Східній Європі. 

"Дуже активно галузь розвивається і на сьогодні для нас важливо розробити зрозумілу і для держави і для приватного сектору стратегію розвитку штучного інтелекту в нашій країні", - сказав Федоров під час засідання.

Він зазначив, що наступним кроком Міністерства цифрової трансформації буде розробка і затвердження плану заходів і концепцій.

Як зазначив Федоров у своєму Telegram, Концепція дозволить державі зайняти значний сегмент світового ринку технологій штучного інтелекту, залучити мільярди інвестицій, а також розпочати впровадження технологій штучного інтелекту у сфери освіти, економіки, публічного управління, кібербезпеки та оборони. Крім того, у її межах має бути створене правове поле для використання штучного інтелекту у відповідності до міжнародних стандартів.

Згідно з доповідною запискою Кабінету міністрів до проєкту розпорядження, реалізація Концепції передбачена протягом 2020-2030 років.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb