Тренер "Шахтаря" Каштру назвав складові сенсаційної перемоги над "Реалом"

Головний тренер "Шахтаря" Луїш Каштру розповів про складові другої перемоги над "Реалом" у Лізі чемпіонів

Про це повідомляє офіційний сайт "Шахтаря".

Після перемоги "Шахтаря" над "Реалом" 2:0, португальський тренер констатував, що команда добре оборонялась як у першому, так і в другому таймах.

"Ми дуже якісно закривали наші фланги, де "Реал" здійснював найбільшу кількість атак, завдяки динаміці трикутників. Праворуч – Додо, Марлос і Тете, а ліворуч – Коваленко, Тайсон і Матвієнко. В обороні справлялися відмінно. Найбільшою нашою проблемою був початок атаки, розіграш від воріт – там ми припустилися кількох помилок у позиціонуванні, проте в перерві змогли їх скорегувати", - сказав Каштру.

Він додав, що у другому таймі було зроблено корективи.

"За розіграшу від воріт ми відтягували нападника трохи глибше, в центрі поля він із Марлосом, Коваленком і Степаненком утворював ромб. При цьому висували вінгерів вище й відтягували назад крайніх захисників. Таким чином вдалося розкрити більше зон у суперника та розігрувати м’яч якісніше. Це забезпечило вдалі атаки й забиті м’ячі", - пояснив тренер.

Між тим, Каштру підкреслив, що у групі, де грає "Шахтар", ще нічого не вирішено.

"Гадаю, що ніхто, ніколи б не подумав, що за тур до кінця групового етапу ми матимемо 7 очок. Навряд чи хтось міг собі таке уявити. Ми граємо з "Інтером", "Реалом", "Боруссією" – це дуже і дуже складна група. Попереду останній тур, який усе вирішить. Ми можемо або вилетіти взагалі з єврокубків, або продовжити шлях у Лізі чемпіонів чи Лізі Європи. Тут усе дуже непередбачувано", - констатував Каштру.

Перед останнім туром "Шахтар" має 7 очок та займає в турнірній таблиці групи B друге місце. 7 пунктів також має "Реал", проте за результатами особистих зустрічей поступається українцям. В "Інтера" 5 балів та остання позиція. Лідером квартету є "Борусія", яка набрала 8 очок.

У заключному турі "Шахтар" 9 грудня зустрінеться у Мілані з "Інтером".

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb