У КНДР хакери намагалися атакувати розробників вакцин від коронавірусу Novavax та Johnson&Johnson

Північнокорейські хакери намагалися атакувати комп’ютерну техніку розробників вакцини від коронавірусу Johnson&Johnson та Novavax Inc

Про це повідомляє Reuters.

"Хакери нещодавно намагалися атакувати щонайменше дев'ять організацій у сфері охорони здоров'я, включаючи розробників вакцини від коронавірусу Johnson&Johnson та Novavax Inc", - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, сплеск хакерських атак розпочався у вересні. Кіберзлочинці використовували домени, що імітують мережеві портали для входу в систему, намагаючись обдурити персонал компаній, аби вони розкрили свої паролі.

"Спроби зламу включали також кібернапад на системи британської компанії AstraZeneca минулого тижня, яка займається розробкою оксфордської вакцини від COVID-19", - йдеться в повідомленні.

Читайте також: В Естонії хакери отримали доступ до даних тисяч людей інфікованих COVID-19

У компанії Novavax зауважили, що обізнані про загрози з-за кордону і виявляють необхідну пильність.

Також повідомляється, що серед інших цілей хакерів були бостонський медичний центр Beth Israel Deaconess Medical Center (BIDMC), Тюбінгенський університет у Німеччині та чотири південнокорейські фармацевтичні фірми: Genexine Inc, Boryung Pharma Co Ltd, Shin Poong Pharm Co Ltd та Celltrion Inc.

Прессекретар Тюбінгенського університету повідомив, що їхні працівники неодноразово ставала жертвами атак хакерів, однак усі кібернапади були виявлені та заблоковані ІТ-командою на дуже ранній стадії.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb