Українці з COVID-19 зможуть інформувати контактних осіб через додаток "Вдома", - МОЗ

Міністерство охорони здоров'я представило оновлення додатку "Вдома", зокрема, у ньому з'явилася можливість пацієнтам з COVID-19 інформувати контактних осіб

Про це під час брифінгу повідомив заступник міністра охорони здоров'я з питань цифрової трансформації Руслан Кучер, передає Еспресо.TV.

"Є можливість проінформувати про контактних осіб, які з вами контактували для того, щоб вони так само пішли на самоізоляцію і зберегли своє здоров'я і здров'я оточуючих. Там вже запускається відповідна система з ними, тобто вони так само встановлюють додаток, ми про це знаємо, і починається процес самоізоляції", - сказав Кучер.

Серед інших нововведень, які з'явилися у додатку "Вдома" після оновлення, Кучер назвав таймер на 24 години для досягнення користувачем місця самоізоляції та наявність дії "Покинути місце самоізоляції". Крім того, термін верифікації, тобто часу для фотографування у місці самоізоляції, було збільшено з 15 до 20 хвилин. При цьому нагадування у разі вчасного непроходження верифікації будуть надходити кожні 4 хвилини.

"Також надходить офіційна інформація при отриманні негативних результатів ПЛР-тестів. З'явилася функція перевірки наявності симптомів", - додав Кучер.

Також, за його словами, додана аналітика по COVID-19 по регіонах.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb