Зеленський підписав закон про створення Державного аграрного реєстру

Президент України Володимир Зеленський підписав закон №985-ІХ про створення Державного аграрного реєстру, який спростить надання цільової державної підтримки для сільгоспвиробників

Про це повідомила пресслужба Офісу президента.

Згідно із законом, Державний аграрний реєстр буде вестися коштом державного бюджету і інтегруватиме у собі відомості про виробників сільськогосподарської продукції. Зокрема, їхні майнові, земельні, екологічні, трудові, фінансово-кредитні та інші права. При цьому документ передбачає добровільне внесення відомостей сільгоспвиробниками до реєстру.

Крім того, закон розширює коло потенційних одержувачів державної підтримки. Зокрема, передбачається можливість підтримки підприємств, які займаються аквакультурою, ведуть органічне виробництво, використовують зрошення, вирощують овочі, плоди та ягоди. Також запроваджується можливість підтримки виробників, які постраждали внаслідок надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру.

Законом також передбачено формування "єдиного кабінету аграрія", що дасть змогу отримувати державні сервіси, взаємодіяти з реєстрами та кадастрами, зокрема при реєстрації земельних ділянок або виправленні помилок у Державному земельному кадастрі.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb