Рада надала гарантії держзахисту військовослужбовцям Сил спецоперацій ЗСУ

Верховна Рада надала гарантії державного захисту військовослужбовцям Сил спеціальних операцій Збройних сил

Про це повідомляє Еспресо.TV.

Парламентарі схвалили за основу та в цілому законопроєкт №4186 щодо надання військовим та членам їхніх сімей відповідних гарантій захисту під час виконання ними завдань за призначенням.

"За" проголосували 303 нардепи.

Так, законопроєкт вносить зміни до закону "Про державний захист працівників суду і правоохоронних органів". Автори очікують, що буде забезпечено своєчасну протидію, реагування та захист життя, здоров’я, житла і майна зазначеної категорії осіб, зменшено наслідки впливу РФ, сприятиме виконанню Силами спеціальних операцій ЗСУ завдань за призначенням.

Також законопроєкт вносить створення сприятливих умов для успішного здійснення керівництвом держави військово-політичних, економічних та інших заходів з метою запобігання і стримування військових конфліктів, сприяння виконанню завдань угрупованнями військ(сил)в операціях, і виконання інших спеціальних завдань в інтересах національної безпеки в сфері оборони держави.

Автори зазначають, що реалізація норм, передбачених законопроєктом, забезпечить підвищення захисту військовослужбовців ССО ЗСУ, правове регулювання їх застосування, а також підвищення мотивації до проходження служби в лавах Сил спеціальних операцій.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb