Справа Гандзюк: фігурант Павловський вийшов з в'язниці після дворічного терміну

Ігор Павловський, який пішов на угоду зі слідством та свідчив на Мангера та Левіна у справі вбивства Катерини Гандзюк, вийшов на свободу після двох років за ґратами

Про це заявив адвокат Ігоря Павловського Володимир Сергет в коментарі "Громадському".

Раніше Ігор Павловський уклав угоду зі слідством і дав свідчення у справі щодо ймовірних замовника та організатора злочину - Владислава Мангера та Олексія Левіна (Москаленка).

Натомість Ігор Павловський лишався під вартою за двома іншими обвинуваченнями - створення злочинної організації на Херсонщині та викрадення транспортних засобів. Адвокат Павловського зазначив, що 24 листопада сплинув термін тримання під вартою його підзахисного, який не був продовжений прокуратурою. Водночас в Офісі генерального прокурора не прокоментували цю інформацію.

Читайте також: Двоє свідків підтвердили причетність Мангера та Левіна до вбивства Гандзюк

Зазначимо, Павловський отримав 2 роки тому, що в суді під присягою підтвердив інформацію про те, що до нього після злочину заходив Левін і казав: "Це ми з Миколайовичем (саме таке ім'я по батькові в Мангера - ред.) замовили Катерину Гандзюк".

Також Павловський зазначив, що Левін фінансував адвокатів і дружину Сергія Торбіна (організатор нападу), щоб ті мовчали.

Павловський також свідчив, що вже в ізоляторі СБУ Олексій Левін пропонував йому 20 тис. євро за мовчання, додавши, що від грошей відмовився. Водночас Левін надав суду папірці листування з Павловським, де останній нібито скаржився на умови в ІТТ СБУ, та додав, що має ще певні аудіозаписи. Але суд не долучив їх до матеріалів справи.

Олексій Левін і Владислав Мангер свою причетність до злочину заперечують.

Підписуйтеся на наш телеграм-канал Новини Еспресо