Танці коло палаючого опудала Путіна: Макаревич про реакцію пропаганди РФ на його концерт для дітей переселенців із Донеччини

Російський музикант Андрій Макаревич розповів, що після його благодійного концерту на користь дітей переселенців із Донеччини центральні телеканали РФ показали сюжет, який створював враження, ніби музикант танцював навколо палаючого опудала президента РФ Володимира Путіна

Про це Макаревич сказав у інтерв'ю Дмитру Гордону.

"Я з'їздив до дітей біженців з Донецької області, щоб їм зібрати грошей на підгузки і всяке. І найменше думав, що це викличе якусь лють. Я досить довго не міг зрозуміти, в чому справа. Мені здається, що я відкрив цей секрет. Тому що мені подзвонив один великий начальник телевізійний, мій товариш, і сказав: "Слухай, ну ти зовсім вже з глузду з'їхав". Я кажу: "А що таке?" Він каже: "Ну ладно, з'їздив там до дітей, поспівав. Але навіщо навколо палаючого опудала Путіна танцювати?" - розповів Макаревич.

Музикант додав, що йому показали той сюжет.

"Я кажу: "Що, з глузду з'їхав? "Він каже: "Приїжджай". Я їду в "Останкіно" - він говорить: "Сьогодні по "Росії" було в новинах, два рази вже показали". Замовляє - йому приносять цю касету. Там якась нарізка: гармати стріляють, жінки плачуть і якісь діти водять хоровод навколо якогось багаття. З ними такий товстий сивий дядько в темних окулярах. Я кажу: "Це я?" Він подивився - каже: "Ні. Ось зараз я бачу, що ні. Але навіть я подумав, що це ти ", - розповів Макаревич.

Музикант зазнавив, що це відео, імовірно, вплинуло на ставлення до нього з боку влади.

"Я так розумію, що хтось це нагорі подивився і це їх дуже обурило. Але той, хто це склеїв і вставив ось так от... А ще мова про мене йде в цей момент. Хто це зробив, я не знаю. Але хтось із працівників "міністерства правди", - додав Макаревич.

Музикант також наголосив, що не бачить причин приховувати свого негативного ставлення до окупації Росією Криму і війни з Україною.

"Коли у мене запитують, як я до цього ставлюся, я говорю, як я до цього ставлюся. Я не бачу жодних причин брехати. А як я до цього ставлюся, вам відомо", - сказав Макаревич.

Також музикант додав, що чимало культурних діячів у РФ не підтримують війну з Україною.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb