Татаров, якого підозрюють в дачі хабаря експерту МВС Дубоносу у справі Микитася, виявився науковим керівником останнього

Заступник голови ОП Олег Татаров виявився науковим керівником експерта МВС Костянтина Дубоноса, з яким вони разом фігурують у справі екснардепа-забудовника Максима Микитася

Про це йдеться в матеріалі BIHUS.info.

Заступник глави Офісу Президента Олег Татаров був науковим керівником в експерта Костянтина Дубоноса, якого підозрюють в підробленні експертизи для екснардепа-забудовника Максима Микитася за хабар. Сам Татаров тоді представляв інтереси Микитася і нібито був посередником між екснардепом та Дубоносом в домовленості про цей хабар. 

Читайте також: Венедіктова зірвала операцію НАБУ по затриманню заступника Єрмака Татарова, - Бутусов

На сайті Національної академії внутрішніх справ є інформація, що Костянтин Дубонос у 2019 році працював над кандидатською дисертацією на тему “Використання баз біометричних даних підрозділів Експертної служби МВС України під час розслідування кримінальних правопорушень“.

В графі “Науковий керівник (консультант)” вказано “Татаров О.Ю.”. Це прізвище та ініціали збігаються із заступником голови Офісу Президента Татарова Олега Юрійовича. На той час він якраз був професором Національної академії внутрішніх справ.

Нині Костянтин Дубонос, заступник директора Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС, є підозрюваним у справі Максима Микитася. За версією НАБУ, він отримав від Микитася хабар у вигляді паркомісця за підробку на його користь експертизи в кримінальному провадженні.

2 грудня Вищий антикорупційний суд обрав Дубоносу за цією підозрою запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

НАБУ також опублікувало частину переписок у цій справі, які підтверджують факт організації хабара. При цьому в домовленостях в ролі посередника між Микитасем та Дубоносом була третя особа – “експосадовець ДК “Укрбуд””. НАБУ не розкриває імені цієї особи, однак ЗМІ повідомляють, що ним був нинішній заступник глави Офісу Президента Олег Татаров.

У той час Олег Татаров працював юристом в компанії Максима Микитася “Укрбуд”.

НАБУ заявило, що Генеральна прокурорка Ірина Венедіктова перешкоджає притягненню винних у цій справі до відповідальності.

Підписуйтеся на наш телеграм-канал Новини Еспресо