Уряд пропонує знизити податкове навантаження на сільськогосподарські кооперативи

Кабінет міністрів схвалив проєкт закону, яким пропонується знизити податкове навантаження на сільськогосподарські кооперативи

Про це повідомила пресслужба Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства.

Згідно з повідомленням, уряд схвалив законопроєкт "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо сільськогосподарських кооперативів", який формує сприятливі податкові умови для членів сільськогосподарських кооперативів. Це стимулюватиме утворенню нових сільськогосподарських кооперативів та збільшення їх ринкової частки у виробництві та реалізації сільгоспродукції.

Так, законопроєктом передбачено, що від сплати податку на доходи фізичних осіб (ПДФО) звільнені кошти, отримані фізичною особою-членом кооперативу, який діє без мети отримання прибутку, і які повертаються йому як надлишково сплачена вартість наданих кооперативом послуг. ПДФО також не сплачується з частки члена кооперативу у статутному капіталі і поворотного цільового внеску, що повертаються йому після припинення членства у кооперативі.

За словами міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Ігоря Петрашка, об'єднання у кооперативи стимулює розвиток малого та середнього бізнесу, насичує ринок якісною продукцією та сприяє економічному зростанню регіоні

"Реалізація цього документу знизить податкове навантаження на членів сільськогосподарських кооперативів, що сприятиме активізації їх господарської діяльності", - цитує пресслужба слова Петрашка.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb