Імітували участь в електронних біржових торгах: СБУ викрила двох киян на привласненні коштів інвесторів

СБУ викрила двох киян, які привласнювали кошти інвесторів, імітуючи участь в електронних торгах на міжнародних фондових біржах

Про це повідомила пресслужба СБУ.

Згідно з повідомленням, зловмисники нелегально придбали клієнтські бази телефонів фінансових та кредитних установ. Ділки орендували шість приміщень у різних районах столиці, де облаштувала кол-центри, в яких працювало понад 500 операторів. Оператори телефонували клієнтам від імені трейдингової компанії та радили інвестувати гроші в акції відомих компаній на міжнародних фондових біржах. Спочатку "брокери" пропонували вкласти невеликі суми, щоб вкладник нібито міг пересвідчитись у надійності пропозиції.

При цьому зловмисники використовували спеціально розроблене програмне забезпечення для демонстрації вкладникам електронних торгів нібито у режимі онлайн. Вони також створили для клієнтів персональні кабінети, де повідомляли про "зростання" у ціні придбаних акцій та пропонували збільшити внески.

За інформацією СБУ, ділки виманювали з потерпілих до $5 тис. Після рішення клієнта зняти свої гроші, зловмисники повідомляли йому про банкрутство компанії.

"За час існування оборудки, за попередніми оцінками, організатори встигли вивести через анонімні криптогаманці понад 3 мільйони доларів США", - зазначили у пресслужбі.

У відомстві додали, що наразі вирішується питання щодо повідомлення організаторам оборудки про підозру.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb