Перенесення ради асоціації Україна - ЄС: саміт відбудеться у лютому, - Стефанішина

Україна та ЄС запланували провести засідання Ради асоціації із фізичною участю делегацій у лютому 2021 року

Про це повідомила віце-прем'єр-міністерка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України у коментарі Liga.Net.

"З Європейським Союзом вирішили провести Раду асоціації саме у форматі фізичної зустрічі. Але у зв’язку з жорстким локдауном у Брюсселі, який не дозволяє провести візит офлайн, ми погодили доцільність його перенесення на лютий 2021 року", - заявила вона.

Читайте також: Представництво ЄС підтвердило перенесення Ради щодо асоціації з Україною

Зазначається, що серед питань Ради асоціації: початок процесу оновлення Угоди про асоціацію, укладення Угоди про спільний авіаційний простір, обговорення прогресу у впровадженні "промислового безвізу", діалог про залучення України до реалізації можливостей Європейського зеленого курсу, зміцнення економічної інтеграції та подальші кроки щодо виходу з кризи, спричиненої рішеннями Конституційного Суду.

"Наступного тижня ми разом з прем’єр-міністром Денисом Шмигалем маємо заплановану розмову з верховним представником ЄС із закордонних справ та політики безпеки Жозепом Боррелем та комісаром ЄС з питань сусідства та розширення Олівером Варгеї, після якої уже зможемо говорити про конкретну дату засідання", - додала Стефанішина.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb