Стало відомо, де українці зможуть переглянути чемпіонат світу з футболу

Директор телеканалів "Футбол 1/2/3" Олександр Денисов розповів про трансляції чемпіонату світу-2022

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на youtube-канал "Великий футбол".

За словами Денисова, права на показ ЧС-2022 будуть належати "UA: Перший", а за субліцензією транслятором виступлять телеканали "Футбол" і "Україна". 

"Права на показ чемпіонату світу 2022 року, зокрема, будуть належати "UA: Перший", тобто НТКУ. Вони завжди правовласник, тут історія без тендера. Є Європейська мовна спілка, у них довгостроковий контракт з ФІФА, за яким вони кожні 4 роки транслюють чемпіонат світу самі або з партнерами. У цей пакет входить і жеребкування до кваліфікації. Якщо забігати наперед щодо питання, хто буде показувати ЧС-2022, то у каналів "Футбол" і "Україна" з НТКУ підписана угода, згідно з якою нашій компанії буде надана субліцензія після того, коли права вступлять в силу", – розповів Олександр Денисов.

ЧС-2022 пройде в Катарі з 21 листопада по 18 грудня. Квоти конфедерацій залишаться на колишньому рівні: Африка, КАФ - 5, Азія, АФК - 4.5 (без врахування приймаючої країни), Європа, УЄФА - 13, Північна та Центральна Америка, КОНКАКАФ - 3.5, Австралія і Океанія, ОФК - 0.5, Південна Америка , КОНМЕБОЛ - 4.5.

Жеребкування кваліфікаційного раунду відбудеться в понеділок, 7 грудня.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb