"Я помер": Пілот Формули-1 розповів подробиці жахливої аварії, в яку він потрапив

Пілот команди "Хаас Рейсинг" Ромен Грожан розповів, як поводив себе і почувався, коли потрапив у аварію на Гран-прі Бахрейну

Про це повідомляє офіційний twitter Sky News.

"Я подивився - навколо все у вогні. Майнула думка: "Дивно". На цей раз я спробував піднятися трохи правіше. Не вийшло. Я знову сів і постарався вибратися лівіше. Все одно не виходило. Я знову сів і вилаявся. Я сказав собі: "Ні, я не можу закінчити ось так". Я подумав про Нікі Лауда - це один з моїх улюблених гонщиків в історії Формули 1. Подумав: "Я не можу закінчити так. Це не може стати моєю останньою гонкою у Формулі-1. Так бути не повинно". Я знову спробував вилізти, але застряг. І тоді почалося найстрашніше", - розповів Грожан.

Автопілот зізнався, що на мить йому здалось, що він помер.

"Всі м'язи розслабилися. Не те, щоб на обличчі з'явилася усмішка, але я відчув, що я в мирі з собою, і подумав: "Я помер. Я помру". Я подумав, яка частина тіла постраждає першою. Ноги? Кисті рук? Це буде боляче ... Дуже дивне відчуття. Іноді, відчуваючи наближення смерті, ми відчуваємо страх. Я розумів, що вона зовсім поруч ... Я назвав її Бенуа. Не питайте чому - я просто почав повторювати це ім'я. Не знаю, чи дозволив мені цей момент трохи прийти в себе і знайти інше рішення. Я подумав про своїх дітей: "Ні! Я не можу сьогодні померти! Я повинен продовжувати жити заради своїх дітей - я повинен їх побачити", - сказав швейцарець.

За словами Грожана, його життя врятував Іан Робертс.

"Я знав, що обидві руки отримали опіки. У мене червоні рукавички, але в той момент вони були чорними, і, спершись на Halo (прим. - система безпеки), я відчував біль і опіки. Але я піднявся, забрався на огорожі і відчув, як Іан Робертс смикнув мене за комбінезон. Це приголомшливе відчуття! Коли він потягнув мене вниз, я зрозумів, що поруч зі мною хтось є, я живий", - завершив розповідь Грожан.

В неділю, 29 листопада, машина Грожана влетіла в бар'єри на першому колі гонки, після чого його болід виявився охоплений вогнем. Удар вийшов настільки сильним, що машину буквально розірвало на частини - відсік двигуна стояв в одному місці, кокпіт і капсула безпеки - в іншому.

Після аварії Ромена Грожана негайно госпіталізували з опіками долонь і щиколоток. Француз провів у медичному закладі лише 3 дні. Далі він продовжить лікування в домашніх умовах.

Через отримані травми Грожан пропустить Гран-прі Сахіра 6 грудня – француза замінить П’єтро Фіттіпальді.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb