За Януковича крали 10 мільярдів за схемами "Нафтогазу", зараз же 1-2 мільярди, - Палій

В ситуації з передачею НАК "Нафтогаз" 305 млн кубометрів газу фіктивній компанії чітко наслідуються корупційні схеми часів Януковича

Про це заявив політичний експерт Олександр Палій в ефірі телеканалу "Еспресо".

"За Януковича розкрадали десятки мільярдів за корупційними схемами "Нафтогазу", зараз же 1-2 мільярди. За теперішніх умов це теж не мало, адже ми маємо колосальний дефіцит бюджету", - сказав він.

Політичний експерт впевнений, що за цим стоять люди, які ухвалювали судове рішення про передачу 305 млн кубометрів державного газу фіктивній компанії.

Читайте також: "Велика корупція: як просто зараз державу обкрадають на мільярди".

"Хто за цим може стояти? Очевидно той хто ухвалював рішення суду про конфіскацію частини коштів державного підприємства, близько 300 млн грн. І потім той хто протягнув це рішення через правління Нафтогазу. Я думаю за одним і за іншим абсолютно явно читається, швидше за все, Офіс Президента і відповідно олігархат, який навколо нього ошивається. Тобто взяли, скоріш за все, під відкат цій фірмі у якому завгодно розмірі - від 10% до 90%, і ми можемо про це тільки гадати. Частину коштів поклали собі , а вивели фактично з державної власності газу на 2 млрд грн"  - додав Палій.