Україна запроваджує санкції проти австрійців, які будували оперний театр в окупованому Криму

Україна запровадить санкції проти представників Австрійського архітектурного бюро, які займалися будівництвом оперного театру в окупованому росіянами Севастополі

Про це повідомляє МЗС України.

У зовнішньополітичному відомстві зазначили, що 4 грудня на звернення МЗС України прокуратура Автономної Республіки Крим відкрила кримінальне провадження проти представників австрійського архітектурного бюро Coop Himmelblau, яке бере участь у побудові оперного театру в окупованому Росією Севастополі.

Україна також розпочала процедури для запровадження проти бюро санкцій за співробітництво з російською окупаційною адміністрацією та пособництво у спробі легітимізації Росією анексії АР Крим.

"Ми не будемо толерувати таке відверте ігнорування українського суверенітету та співробітництво з російською окупаційною адміністрацією. Їм буде заборонено в’їзд в Україну, а міжнародне реноме цієї компанії зазнає серйозних втрат. Тепер з іменем цього бюро буде пов’язане пособництво окупанту у вчиненні міжнародного злочину", - сказав спецпредставник МЗС України з питань санкційної політики Олексій Макеєв.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb