Бюджет ЗСУ не скоротиться ані на гривню, - Зеленський

Державне фінансування оборони не скоротиться ані на гривню, а Збройні Сили України отримують новітню та модернізовану зброю й техніку

Із такою заявою з нагоди Дня ЗСУ виступив Володимир Зеленський під час урочистостей перед центральним входом до столичного Маріїнського палацу в неділю, 6 грудня 2020 року, передає Еспресо.TV.

"Ми ніколи не будемо економити на власній армії, а отже - і на безпеці власної країни", - наводить слова президента його пресслужба.

Зокрема, за словами глави держави, менш ніж за рік було збудовано польове містечко Центру підготовки підрозділів "Широколанівський", який майже готовий до експлуатації.

Читайте такожЗеленський каже не слухати "старих політиків", а сам роздає ключові посади людям Януковича й Медведчука, - Стерненко

Не менш важливими, на переконання президента, є й сучасні модульні містечка для підрозділів, що несуть бойове чергування на межі з тимчасово окупованим Кримом, такі як польова база "Новоолексіївка".

Зеленський також зауважив, що незмінним пріоритетом є соціальний захист військових та їхніх родин, зокрема забезпечення житлом. За словами глави держави, до Дня Збройних Сил України військовослужбовці отримають близько 300 квартир. А загалом за рік для понад 600 військових питання власного житла вирішене повністю.

"Ми будуємо військо, де держава захищає людей, які захищають державу. Військо, яке захистить Україну на суші, воді, у повітрі та кіберпросторі. Заради нашого майбутнього. Заради миру в Україні", - наголосив Зеленський.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb