До 8 грудня Пашинян має піти у відставку, - опозиція

Опозиція дала прем'єр-міністру Вірменії Ніколу Пашиняну час до 8 грудня 2020 року, щоб піти у відставку. Опозиціонери запевняють, що гарантують Пашиняну фізичну безпеку

У середмісті столиці Вірменії Єревані в суботу, 5 грудня, відбулася найбільша акція протесту проти підписаної із Азербайджаном угоди про припинення вогню у Нагірному Карабаху. Учасники мітингу також вимагали відставки прем'єр-міністра країни Нікола Пашиняна, розповідає Еспресо.TV з посиланням на DW.

У мітингу взяли участь близько десяти тисяч осіб. 

Учасники акції протесту зібралися у центрі столиці на площі Свободи. Вони скандували гасла: "Нікол, ти зрадник", "Вірменія без Нікола" і "Нікол, йди". Після мітингу протестувальники попрямували до будинку Пашиняна. Як заявив один з представників опозиції, "ми йдемо ходою до урядових дач, щоб особисто передати Пашиняну нашу вимогу його відставки".

Читайте такожКоли Путін очолив ФСБ, Вірменія потрапила у повну залежність від РФ. А зараз нас добивають, і Пашинян зовсім безпорадний, - Хзмалян

Під час мітингу біля будинку Пашиняна представник опозиції заявив, що у Пашиняна є час до 8 грудня, щоб піти у відставку.

"Ми даємо час до вівторка, 8 грудня, 12:00, щоб Нікол Пашинян обговорив зі своєю командою це питання і пішов у відставку. В іншому разі по всій території Вірменії будуть розпочаті акції громадянської непокори", - сказав представник партії "Дашнакцутюн" Ішхан Сагателян на мітингу біля будинку Пашиняна.

За його словами, опозиція дає Пашиняну гарантії фізичної безпеки. 

"Нікол, це твої останні години в урядовій дачі", - зазначив Сагателян.

Вазген Манукян на чолі колони протестувальників

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb