Доки Зеленський не позбудеться таких осіб як Татаров, Україні не слід чекати інвестицій, - Портников

"Для наших західних партнерів кейс Татарова - набагато більш промовистий доказ корупційності української влади як такої - не просто корупційності, а толерування корупції - ніж всі закони, які буде ухвалювати український уряд"

Про це публіцист, журналіст і громадський діяч Віталій Портников заявив в етері Еспресо.TV.

"Свого час вже обраний президентом Сполучених Штатів Джозеф Байден говорив, що він телефонував президенту України Петру Порошенку і говорив, що до того моменту, доки Віктор Шокін, генеральний прокурор України, якого підозрювали у толеруванні корупції американські партнери, залишатиметься на цій посаді, жодних грошей для України не буде", - нагадав Портников.

За його словами, точно так Захід діятиме і в ситуації з Татаровим. При чому йтиметься вже не про одну постать, а про цілий список.

"Я Вам хочу сказати, що буде складено список людей, і пан Татаров буде в цьому списку, якщо він залишиться тоді на посаді. Це буде не одна людина і не п'ять. До того моменту, як пан Зеленський не позбудеться цих людей у своєму оточенні - і на посадах, і з точки зору впливу на його діяльність, ніяких грошей Україні не буде і українці залишаться без зарплат, без пенсій, без економічних перспектив. Тому що жодна нормальна людина в цивілізованому світі не буде сплачувати гроші на українську корупцію", - пояснив Портников.

Що стосується безпосередньо заступника керівника Офісу президента Олега Татарова, то, на думку Віталія Портникова, у цивілізованих країнах посадовець подібного рангу в випадку висунення йому подібних звинувачень "сам йде у відставку негайно".

"Або цю людину негайно відстороняють від виконання службових обов'язків рішенням очільника держави", - додав Портников.

При цьому Віталій Портников наголосив, що на відміну від "багатьох людей, які роблять собі кар'єру на антикорупційній боротьбі" він особисто "ніколи не називає нікого корупціонером, аж до моменту поки не буде відповідного рішення (суду - ред.)".

 

Повний випуск програми "Суботній політклуб":

 

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb