Голосування за держбюджет-2021 може відбутися 15-18 грудня, - Железняк

Верховна Рада може розглянути проєкт державного бюджету на 2021 рік у другому читанні на наступному пленарному тижні 15-18 грудня

Про це у Telegram написав народний депутат партії "Голос" Ярослав Железняк.

"З великою часткою вірогідності, голосування за Бюджет буде на наступному пленарному тижні (15-18 грудня)", - написав Железняк.

Так, за словами нардепа, 7 грудня закінчується десятиденний строк для вивчення народними депутатами фінальної версії проєкту держбюджету-2021 до другого читання.

"Навіть були гарячі голови, які хотіли зібрати позачергове засідання під голосування Бюджету. Але виглядає так, що потенціал на позачергове поки вичерпався", - зазначив він.

Відтак, він зауважив, що наразі не всі народні депутати задоволені фінальним текстом документу. Крім того, за інформацією нардепа, в обмін на голосування держбюджету деяким групам та фракціям було обіцяно проголосувати ще й їх питання перед бюджетом. Він також додав, що профільний Комітет Верховної Ради збереться не раніше середи, але Бюджет на нього можуть не виносити.

"До речі, підписання Бюджету можуть легко заблокувати впродовж двох робочих днів Постановою від будь-якого народного депутата. А тиждень-то останній. Тому раджу проводити Бюджет не пізніше, ніж у вівторок, 15 грудня. Ну щоб потім не збирати позачергові ради скасування Постанови", - підкреслив Железняк.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb